Buitenlandse chauffeurs uit UA ?

Plaats in dit topic alleen nieuws dat transport gerelateerd is

Moderator: trucker10

Plaats reactie
Gebruikersavatar
trucker10
Admin
Berichten: 1025
Lid geworden op: 14 jun 2019, 19:47
Locatie: Brabant
Contacteer:

Buitenlandse chauffeurs uit UA ?

Bericht door trucker10 »

Het zal je maar overkomen, je bent ver van huis waar de oorlog uitbreekt, je pinpas doet het niet meer en van het thuisfront krijg je amper nog iets te horen.
Het is verschrikkelijk dat de EU de grenzen wilde verleggen, de NAVO zou ontbonden worden als het Warschaupact verdween. Wat doet de NAVO verder en verder uitbreiden in de tuin van Rusland. Ze wisten het al veel langer dat Poetin ooit zo terugslaan, hij wil de vroegere USSR terug op de kaart zetten. Iets wat hem niet zal lukken, maar dit zit in die man zen hoofd en naarmate hij ouder aan het worden is wil hij dit met zijn defensiestafchef nog recht zetten.
Ze zouden op onze zenders beter eens de documentaire vanaf de val van de Berlijnse muur tot de diverse kleinere oorlogen tegen de uitbreiding van de NAVO tonen, dat de mensen bergrijpen waarom het KGB spionne nu de oorlog aan Oekraïne verklaard heeft.
Ook ik, raak nog wel eens de weg kwijt ;)
cortrans
Oldtimer
Berichten: 4445
Lid geworden op: 13 jun 2019, 22:55
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Buitenlandse chauffeurs uit UA ?

Bericht door cortrans »

Ik wil het niet begrijpen, het is gewoon een lopende tijdbom, die idioot.......
Hij speelt met de vele levens van onschuldige mensen.
Zelfs vele Russen demonstreren al tegen die GEK
gr. Cor

Zonder (auto) transport staat alles stil

onderweg te spotten met een 2 lader auto transporter
tiny
Beroepschauffeur
Berichten: 183
Lid geworden op: 05 jul 2019, 20:01
Locatie: sprookjesbos

Re: Buitenlandse chauffeurs uit UA ?

Bericht door tiny »

heb al ergens zitten lezen dat taiwan ook op de lijst zou kunnen staan ....
ik heb er in ieder geval een hard hoofd in..
dat dit niet goed gaat komen..
Gebruikersavatar
Leeuw
Beroepschauffeur
Berichten: 69
Lid geworden op: 09 aug 2019, 22:39

Re: Buitenlandse chauffeurs uit UA ?

Bericht door Leeuw »

Achtergrond: Rusland heeft Oekraïne praktisch ongemoeid gelaten de afgelopen jaren. Er was in ieder geval geen gewapend conflict. Het conflict nu draait o.a. om gasleveringen vanuit Rusland naar West-Europa. Rusland is bang dat in Oekraïne de kraan van de gaspijpleidingen wordt dichtgedraaid. Politiek en economisch is Oekraïne zwaar onder invloed van het westen, dat op zijn minst indirect bepaalt wat daar gebeurt.

Ruslands oplossing was een pijpleiding door de Oostzee, waarop andere landen geen invloed hebben. De aanleg van de Nordstream 2 gaspijpleiding werd in 2015 besloten en de aanleg in de Oostzee begon in 2018 door het bedrijf Allseas.
In 2019 voerde de VS (!) een wet in het kader van de nationale defensie wet(!), die sanctie's oplegde aan bedrijven die aan de pijpleiding werkten. Allseas stopte daarom met het werk, de Russen gingen zelf verder. Maar de tegenwerking hield niet op:

In augustus 2021 was de leiding klaar maar in november 2021 liet de Duitse netbeheer liet weten voorlopig geen toestemming te geven: Ineens kwam men erachter dat het Duitse deel van de pijpleiding uitgebaat zou worden door een Zwitsers bedrijf en dat mocht niet...
Dit zette de situatie helemaal op scherp: De pijpleiding was immers al helemaal aangelegd, klaar voor gebruik en Rusland wil van de mogelijke Oekraïense invloed op "hun" gaspijpleiding af!

De directe aanleiding tot de oorlog lijkt me dat op 22 februari 2022 de Duitse bondskanselier meldde dat de ingebruikname van Nordstream 2 tot nader order is opgeschort vanwege de situatie tussen Rusland en Oekraïne.
Twee dagen daarna begon de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne.

Kortom: Er is een pijpleiding aangelegd, we hebben een open energiemarkt maar Rusland wordt actief tegengewerkt door het westen.
Rusland blijft dus afhankelijk van de pijpleidingen door Oekraïne waar politiek en economisch het westen het goeddeels voor het zeggen heeft, indirect de hand op de kraan heeft en dus de mogelijkheid om de leveringen van Rusland aan het westen af te knijpen of zelfs te stoppen, waardoor Rusland grote economische schade leidt. In dit licht vind ik de reactie van Poetin wel begrijpelijk.

De burgers in Oekraïne vangen de klappen terwijl dit conflict de multinationals in de kaart speelt: De olieprijzen schieten omhoog en daarmee ook hun inkomsten! De burgers zijn diegenen die betalen en schelden op Poetin, gevoed door onze media. Terwijl we na 2 jaar corona-berichten inmiddels toch donders goed zouden moeten weten, hoe neutraal hun berichtgeving is.


Wat trucker10 terecht aangeeft: De Nato beloofde ooit Rusland dat men niet naar het Oosten zou uitbreiden, deze belofte is gebroken: Praktisch alle landen aan de Russische grens zijn Nato geworden of sterk onder invloed van het westen. Het westen is steeds weer onbetrouwbaar gebleken.
cortrans
Oldtimer
Berichten: 4445
Lid geworden op: 13 jun 2019, 22:55
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Buitenlandse chauffeurs uit UA ?

Bericht door cortrans »

Tja, en de USA en Rusland en Turkije niet dan???
Van geen van die landen kunnen we meer op aan. Zelfs onze Nederlandse regering heeft de huis al verkocht aan Europa..... (tegen mijn zin in)
gr. Cor

Zonder (auto) transport staat alles stil

onderweg te spotten met een 2 lader auto transporter
Plaats reactie

Terug naar “Transportnieuws buiten de BeNeLux”