Boete van 7.200 euro voor fraude met Adblue

Plaats in dit topic alleen nieuws met betrekking tot nieuws uit de BeNeLux

Moderators: cortrans, trucker10

Gebruikersavatar
trucker10
Admin
Berichten: 917
Lid geworden op: 14 jun 2019, 19:47
Locatie: Brabant
Contacteer:

Boete van 7.200 euro voor fraude met Adblue

Bericht door trucker10 »

WESTDORPE - Donderdagochtend 10 februari reed een Litouwse vrachtwagen op de Finlandweg in Westdorpe. Bij controle van dit voertuig waren er al indicatoren voor fraude met het Adblue systeem.

Bij de DAF-dealer in Hulst werd tijdens een analyse vastgesteld dat het Adblue systeem buiten werking was gesteld waardoor de uitstoot van milieuverontreinigende stoffen maximaal was. Dat meldt de politie Zeeland-West-Brabant.

Vervolgens werd een manipulatie device aangetroffen, verstopt in het motorcompartiment. Dit device zorgde ervoor dat het Adbluesysteem werd uitgeschakeld met als doel het besparen op onderhoudskosten of defecten.
Afbeelding

Bij het vaststellen van Adblue manipulatie werd een boete opgelegd van 7.200 euro en moet in de garage het gehele Adblue systeem weer worden hersteld op kosten van de vervoerder.

Indien de constructeurs genoegtijd hadden gekregen waren de problemen mijn inziens wel een stuk minder geweest dan nu, als je nu kijkt wat de opvolger van de 6 moet worden, dan zal de technologie veel geld gaan kosten om ??? de afdankertjes inhet andere gedeelte van de wereldbol te laten rijden. Stop met ontbossen of plant tijdig nieuw bos aan.

Bron: 11-02-2022 15:43 | Overtredingen | auteur Redactie https://www.transport-online.nl/site/13 ... lue-fotos/
Ook ik, raak nog wel eens de weg kwijt ;)
Plaats reactie

Terug naar “Transportnieuws BeNeLux”