Leopold II-tunnel in Brussel vier maanden dag en nacht dicht

Plaats hier de u bekende belangrijke weg werkzaamheden aan de weg

Moderator: trucker10

Gebruikersavatar
trucker10
Admin
Berichten: 1025
Lid geworden op: 14 jun 2019, 19:47
Locatie: Brabant
Contacteer:

Leopold II-tunnel in Brussel vier maanden dag en nacht dicht

Bericht door trucker10 »

Leopold II-tunnel in Brussel vier maanden dag en nacht dicht.

Net zoals vorige week maken wegbeheerders gebruik van de verkeersluwe periode om werkzaamheden overdag uit te voeren of vroeger dan voorzien te starten. Zo gaat vanaf vanavond in Brussel de Leopold II-tunnel voor vier maanden helemaal dicht. En de E313 in Wommelgem krijgt vanaf dinsdag een nieuwe laag asfalt. Ook overdag zullen daar minder rijstroken zijn.

De sluiting van de Leopold II-tunnel heeft alles te maken met de grote renovatie die al een paar jaar bezig is. In normale omstandigheden is de tunnel alleen ’s nachts dicht. In de zomermaanden is er dan een permanente sluiting. Maar door corona lagen de werkzaamheden in de afgelopen tijd stil en dus wil Mobiel Brussel – dat is de Brusselse wegbeheerder - die achterstand inhalen. Vanaf vanavond om 22 uur gaan de aannemers weer aan de slag.

Dat gebeurt dan wel met minder mensen op het terrein zodat alle regels rond hygiëne en afstand houden mogelijk blijven. Minder mensen betekent ook dat alles wat trager gaat. Daarom gaat de tunnel nu niet alleen s’ nachts dicht maar ook overdag, zodat er veel langer gewerkt kan worden. Over vier maanden, eind augustus, zijn de werkzaamheden klaar.


Wie met de auto van Groot-Bijgaarden naar het centrum van Brussel wil, zal dus vanaf Koekelberg bovengronds moeten omrijden. Morgen zullen de verkeersproblemen wellicht nog meevallen maar naarmate in de loop van mei bedrijven en winkels weer open gaan, kunnen de files aangroeien.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/26 ... acht-dich/
Ook ik, raak nog wel eens de weg kwijt ;)
Plaats reactie

Terug naar “Werkzaamheden aan de weg”