N65 blijft open

Plaats hier de u bekende belangrijke weg werkzaamheden aan de weg

Moderator: trucker10

Plaats reactie
Gebruikersavatar
trucker10
Admin
Berichten: 1025
Lid geworden op: 14 jun 2019, 19:47
Locatie: Brabant
Contacteer:

N65 blijft open

Bericht door trucker10 »

N65 blijft open: goed bericht voor Brabantse economie

Afbeelding

ZOETERMEER - De N65 blijft open gedurende de aanleg van de nieuwe spoortunnel bij Vught die de N65 kruist. VNO-NCW Brabant Zeeland, evofenedex en TLN hebben hier samen op aangedrongen bij de provincie Noord-Brabant, het Rijk en ProRail. De dreigende afsluiting van de N65 zou desastreuze gevolgen hebben voor de Brabantse economie. Dankzij de gezamenlijke inzet van de drie organisaties komt er nu een 2x1-baans hop-over, zodat het verkeer kan doorrijden.

In een videoboodschap bedankt gedeputeerde Christophe van der Maat de drie organisaties voor de oproep met een beter plan te komen. Transportondernemer Wil Versteijnen, directeur bij GVT Group of Logistics, is tevreden met het besluit. “Het is belangrijk dat de provincie een luisterend oor heeft voor de ondernemer. Of het nu gaat om de N65 of andere modaliteiten zoals water of spoor. Brabant is de belangrijkste logistieke regio van Nederland. Een afsluiting, zoals gepland stond bij de N65, is daarmee funest voor de economische ontwikkeling van deze regio.”

Rik Derksen, belangenbehartiger infrastructuur bij VNO-NCW Brabant Zeeland deelt die mening: “Het is goed dat de provincie heeft geluisterd naar de adviezen van VNO-NCW Brabant Zeeland, TLN en evofenedex.”

Acht maanden sluiting dreigde

In 2024 wordt de spoorlijn tussen ’s-Hertogenbosch en Tilburg ter hoogte van Vught ondergronds gelegd, waardoor de N65 boven de spoorlijn komt te liggen. Momenteel is dit andersom. Om deze aanpassing mogelijk te maken, werd besloten om de N65 acht maanden af te sluiten.

Het verkeer zou al die tijd worden omgeleid over andere drukke wegen, zoals de A50, A2, A58 en A59. Bovendien zou sluipverkeer de kernen Vught en Helvoirt overspoelen, met ernstige gevolgen voor de verkeersveiligheid, veel geluidsoverlast en slechte bereikbaarheid voor ondernemers die gevestigd zijn aan de N65.

Zo min mogelijk vertraging

Hoewel de gekozen oplossing de goedkeuring heeft van VNO-NCW Brabant Zeeland, TLN en evofenedex, zorgt deze nog steeds voor opstopping. De organisaties blijven samen inzetten op een 2x2-baans hop-over en willen samen met de provincie kijken hoe het openhouden tot zo min mogelijk vertraging leidt.

Bron: https://www.transport-online.nl/site/11 ... -economie/
Ook ik, raak nog wel eens de weg kwijt ;)
Gebruikersavatar
steenhaas1
Admin
Berichten: 1734
Lid geworden op: 13 jun 2019, 22:34

Re: N65 blijft open

Bericht door steenhaas1 »

Anders had het daar echt een zooitje geworden met een afgesloten N65 en in de wijde omgeving.
aan het eind van de weg
leggen we weer een nieuw stuk
Plaats reactie

Terug naar “Werkzaamheden aan de weg”